3 tipy na tie najlepšie svadobné dary

Desiatky spievajúcich pohľadníc, gýčové čajové sety, kvetované posteľné prádlo a uteráky päťkrát inak... Takto vyzerali hromady svadobných darov ešte pár rokov dozadu. A povedzme si pravdu, z niektorých neboli mladomanželia dvakrát nadšení. Poradíme vám ako sa vyhnúť smutnému pohľadu budúcich pána a pani po otvorení krabice od vás.

 

Peniazmi nik nepohŕdne

 

Doba sa zmenila. Máloktorý pár sa dnes berie bez toho, aby už nemal zabehnutý spoločný život a s ním aj plne zariadený byt so všetkým, čo k tomu patrí. Verte teda, že väčšinu darov do domácnosti, za ktoré by vám v minulosti pár bozkával ruky aj nohy, dnes už nie je dvakrát dobrým výberom. Stávkou na istotu sú dnes peniaze. A nimi nepohrdne nik. Pár sa chystá založiť si rodinu, plánuje sa usadiť do svojho vysnívané domčeka. Nejaké to euro navyše ich určite poteší a pomôže. Najkrajšie na tom celom je, že sa týmto spôsobom reálne podieľate na tvorení ich spoločnej budúcnosti a pohodlného domova.

 

Počúvajte a konajte

 

Niektorým sa môžu zdať peniaze ako nie dvakrát premyslený dar a považujú ho za darček z lenivosti. Ak ste jedným z týchto ľudí, pokojne sa poobzerajte po niečom fyzickom. Skúste nenápadne nadhodiť debatu ohľadom ich snov a plánov alebo sa vyberte k páru domov na zvedavý prieskum. Keď budete dobre počúvať a sledovať, určite z nich vypadne nejaký ten sen, ktorý budete môcť zhmotniť. Keď potom mladomanželia váš dar rozbalia, určite sa im zdvihnú kútiky. Budú vedieť, že na nich skutočne myslíte a máte ich radi. Dary od srdca sú nad zlato.

 

 

Priložte ruku k dielu

 

Jestvujú páry, ktorým nechýba k šťastiu skutočne nič. Majú svoje hniezdočko lásky, zabezpečený život a peniaze odmietajú. Krásnym darom pre nich môže byť pomoc. Svadba nie je dvakrát lacná záležitosť a finančne sa odbremeniť v tomto prípade určite pomôže. Ponúknite sa mladomanželom s niečím ohľadom príprav. Ak ste cukrárka, napečte koláčiky, ak fotografujete či natáčate, zastaňte si miesto svadobného fotografa. Pomôcť môžete aj vybavením priestoru či zabezpečením výzdoby. Existujú desiatky rôznych spôsobov ako priložiť ruku k dielu. Ak sa podarí a vaša rodina oplýva veľkým talentom a schopnosťami, budete môcť zabezpečiť hoc aj sebestačnú svadbu s najmenšími finančnými zásahmi zo strany novomanželov.

 

 

Nepremyslené svadobné dary sú už dávno pasé a nastupuje boj o to, kto pripraví pre novomanželov to najláskavejšie. Pustite sa do vymýšľania a plánovania. Spokojný párik vám vašu snahu určite oplatí úsmevom.