8 povinností družičky. Nie je to len o rozlúčke so slobodou

Istotne ste videli nejednu americkú romantickú komédiu, v ktorej si budúca nevesta užívala so svojim družičkami prípravy svadby. Vychutnávali si koláčiky, dámske jazdy a búrlivú rozlúčku so slobodou v ružových saténových županoch a so sušienkami „valčekovitých tvarov“. Zdá sa, že byť družičkou je jedno veľké bláznivé dobrodružstvo. Realita však nie je do film. Byť nevestinou pravou rukou totiž nesie predovšetkým povinnosti a zmysel pre zodpovednosť. Ak vás nevesta poctila touto dôležitou úlohou, pozrite sa s nami na to, čo robiť, aby ste boli hodná zlata.

 

#1 Nevestina horúca linka

 

Keď budú prípravy v plnom prúde, myslite na to, že vás bude vaša kamarátka potrebovať. Nevesta bude v strese a vy, ako jej hlavná opora, jej musíte toto obdobie uľahčovať. Urobte si miesto v kalendári a nehovorte neveste „nie“. Stojte pri nej, aj keď sa vám ozve o druhej ráno so slzami v očiach a chuťou na nanuk z čerpacej stanice. Pripravte sa na to, že bude jednoducho potrebné zariadiť milión vecí a ako to v živote býva, nič nepôjde lúsknutím prsta. Sály pôjdete pozrieť desaťkrát a šaty tak pätnásť. Odmenou vám však bude úsmev v kamarátkinej tvári.

 

 

#2 Kráľovnina hlavná radkyňa

 

Dobre známou a základnou povinnosťou družičky je jednoznačne pomoc neveste. Aj vy ste žena, takže najlepšie viete aké je to byť nerozhodná. 21. storočie prináša množstvo možností a alternatív. Vy ste tu, aby ste pomáhali s rozhodnutiami. Nebojte sa byť úprimná a hovoriť veci na rovinu. Ak sa vám bude niečo zdať príliš, povedzte to otvorene. Vaša kamarátka bude určite vedieť, že to myslíte dobre a chcete pre ňu len to najlepšie.

 

Tip pre vás

Nastavte sa na racionálne zmýšľanie. Nevesta bude istotne pod tlakom, bude túžiť, tak ako každá z nás, po dokonalej svadbe. Kvôli tomu sa môže neraz stať, že sa bude viac riadiť emóciami, bude sa snažiť každému vyhovieť. A neraz sa tak stane, že budú rozhodnutia nepremyslené. Nedovoľte jej zachovať sa nesprávne alebo pri rozhodnutiach myslieť na všetkých, len nie na seba.

 

#3 Psychológ aj bez titulu

 

Naše telo je jedna veľká studnica hmýriacich sa hormónov, nad ktorými väčšinou nemáme žiadnu moc. Menštruácia, PMS, stres, snaha po dokonalosti... V predsvadobnom období to bude jednoznačne s nevestou ako na hojdačke. Tak ako sa hovorí, že len v núdzi človek pozná priateľa, tak je presne toto príležitosť na to, aby ste jej ukázali, koľko pre vás znamená. Či to bude radosť a nadšenie zo svadobných príprav alebo strach z neznámeho manželského života, či to bude vychutnávanie koláčikov alebo slza nad malým faldíkom v obtiahnutých svadobných šatách, stojte pri neveste. Obrňte sa trpezlivosťou, počúvajte ju, poraďte jej a pomôžte.

 

 

#4 Budete chodiaci diár

 

Svadobné prípravy nebudú len o pozeraní časopisov so svadobnými šatami a vyberanie svadobnej výzdoby na Pintereste. Alfou a omegou príprav je vybavenie kopy telefonátov a stretnutí. Dohodnite sa s nevestou, aby ste o každom zo stretnutí vedeli, či už pôjde o fotografa, kameramana, cukrárku, reštauráciu, kňaza, svadobného šoféra, kaderníčku alebo kozmetičku. Buďte jej diárom v najlepšom slova zmysle. Majte prehľad v stretnutiach a termínoch, pripomínajte a keď je to potrebné, volajte a vybavujte namiesto nevesty.

 

#5 Rozlúčka so slobodou

 

Áno, konečne je to tu! Oddych od povinností, príprav a nástup na parket posledného slobodného večera v nevestinom živote. Postarajte sa o krásnu rozlúčku svojej kamarátke a zorganizujte ju od A po Z. Vyberte hostí, pošlite dievčatám pozvánky, postarajte sa o kompletný program, prekvapenia a aj drobné darčeky. Zohľadnite však pri prípravách nevestine preferencie. Vôbec totiž nemusí ísť o litre alkoholu v bare na námestí. Ak vaša kamarátka miluje relax, spravte si pohodový víkend vo wellness hoteli v Tatrách, užite si masáže a šampanské v dámskej spoločnosti. Nebojte sa uletieť si a splniť jej niektorý z veľkých snov. Rozlúčka so slobodou nemusí byť taká ako ju poznáme. Urobte si babskú jazdu, na ktorú sa jednoducho nezabúda.

 

 

#6 Nevestin SOS balíček

 

SOS balíček by nemal chýbať v ruke žiadnej nevesty v jej deň D. Vyskladajte ho spoločne s nevestou, aby ste nezabudli na žiadnu z potrieb. Nemali by tam chýbať náhradné páry siloniek, sponky do vlasov, lak, púder, pilník na nechty, základné lieky proti bolesti či nevoľnosti, dámske hygienické potreby, leukoplast, žuvačky, deodorant, ihla s niťou... SOS balíček je nevestina pomoc, ktorá vyrieši každý problém, ktorý sa môže naskytnúť. Myslite na všetko a nebojte sa ho naplniť až po okraj. V tomto prípade neplatí, že málo je niekedy viac. Teraz ide o presný opak, čím viac, tým lepšie.

 

#7 Vy ste ručičkami na hodinkách

 

Počas svadobného dňa by ste mali byť jednoznačne neveste po ruke už od jej otvorenia očí. Bude potrebovať pomoc pri obliekaní šiat, odvoze ku kaderníčke, kozmetičke. Kým sa bude nevesta pripravovať, vybavte všetko, čo je potrebné a skontrolujte či je všetko tak, ako má byť. Starajte sa počas celého svadobného dňa o čas. Majte na zápästí hodinky a sledujte, či všetko súhlasí. Aj počas obradu a hostiny kontrolujte, či ide program podľa plánu, či sa neprekrýva svadobné fotenie s dôležitou časťou dňa a či sa všetko stíha. Nebojte sa byť otravná a podpichnúť ľudí, keď vidíte, že je šanca, že bude niečo meškať.

 

 

#8 Nezabudnite na výslužky

 

Nevesta so svojím ženíchom bude celý deň pobehovať od jedného svadobčana k druhému, pripíjať si, tancovať, fotiť sa a prijímať gratulácie. Čím pôjde čas ďalej, tým bude na mladomanželský pár dopadať viac únavy. Keď začne svitať do nového dňa a hostia sa začnú obliekať na cestu domov, nezabudnite im poďakovať za účasť. Postarajte sa o to, aby každý odchádzajúci dostal výslužku alebo pripravený dar. Viete ako to býva, situácia sa vie občas rýchlo zvrtnúť a pri niekoho odchode nemusí byť pár k dispozícii. Nenechajte nikoho odísť na prázdno alebo bez rozlúčky.

 

Zrejme ste práve po prečítaní článku zistili, že pochybujete o tom, či vám kamarátka chce skutočne dobre, keď vás popasovala takouto úlohou. Verte nám, že nech to znie akokoľvek divoko, bude to krásne obdobie. Jednoznačne prehĺbi vaše priateľstvo a na tieto spoločné chvíle budete myslieť navždy. Za všetku pomoc a trpezlivosť vám bude odmenou veľké ďakujem od nevesty a jej šťastie.