Ako si vybrať kvety do kytice podľa ich významu?

Kvety sú nádherné. Bez rozdielu. Možno aj preto počas toho najkrajšieho dňa v živote, počas svadby, jednu kyticu plnú týchto voňavých rastliniek držíme v rukách. A možností je toľko, že máte pocit, že nemáte na výber. Poradíme vám akú cestu zvoliť, ak sa už cítite zúfalo. Dajte svojej svadobnej kytici význam. Každý z kvetov má totiž svoju symboliku. A nielen ten, ale aj jeho farba.

 

Ruža je kráľovnou kvetín a  je to overená klasika ktorou nič nepokazíte. Svojou majestátnosťou vypovedá o vrúcnej kráse i láske. Pre zaujímavosť, ruža vraj vznikla z morskej vody ako bohyňa Afrodita.

 

Tulipán je symbol bohatstva a lásky. Takisto vyjadruje úspech, slávu, stelesňuje nehu a ideálneho partnera. Slovko tulipán vzniklo vďaka jednému rakúskemu veľvyslancovi, ktorý tento kvet opísal ako prevrátený turban – tulipán.

 

Ľaliu možno ju označiť za symbol dokonalosti a to v každom smere. Vypovedá o úcte a ochrane partnera, vystihuje nevinnosť, úprimnosť a čistotu.

 

Zmyselná a exotická už z týchto slov vám je možno jasné, že orchideou sa dáva najavo neopakovateľnosť a jedinečnosť.

 

Pivónia partnerov stmeľuje a zároveň posilňuje ich lásku a vášeň. V Číne je symbolom dokonalej krásy a považuje sa za kráľovský kvet.

 

Iris spája dve duše, ktorým záleží na vzájomnom pochopení.

 

Hortenzia vďaka pestro sfarbeným kvietkom a dlhej trvácnosti vo váze. Je synonymom trvalej a vážnej lásky.

 

Frézia svojou krehkosťou dáva na známosť, že je otvorená pre postupné spoznávanie tajomných, fascinujúcich a neznámych sfér partnerského vzťahu.

 

Gladioly sú vyjadrením lásky na prvý pohľad. Tiež symbolizujú veľkolepú krásu a silu.

 

A čo teda ten význam farieb? Žltý kvet znamená nový život, manželstvo, je symbolom inteligencie. Fialový kvet vyjadruje obdiv a úctu, symbolizuje priateľstvo a vznešenosť. Biely kvet je znamením nevinnosti a čistoty. Modrý kvet odbúrava stres hovorí o vašej dôvere, túžbe a čistote, je to farba duše. Červený kvet je symbolom vášne, lásky, rozhodnosti, slobody

Ružový kvet je farbou harmónie, priateľstva a lásky. Oranžový kvet dáva najavo dôveru a energiu, vyvoláva radosť.

 

Vyberte si kvietky a farby, ktoré budú hovoriť za vás. Či už o vašich túžbach, charaktere alebo potichu a nenápadne vyznávať lásku vášmu milovanému.