Ako si vybrať svadobné topánky?

Vo svadobný deň sa všetko spája s predponou -naj. Každá nevesta chce byť v tento najpamätnejší deň života najkrajšia, byť oblečená v najrozprávkovejších šatách, mať na nohách tie najligotavejšie lodičky a zatancovať si s tým najlepším mužom na svete na najromantickejšiu pesničku. 

 

Nie je všetko ale len o kráse. Treba si uvedomiť, že sa musíte v prvom rade cítiť čo najpohodlnejšie a najbezpečnejšie. Týka sa to predovšetkým oblečenia. Je krásny pocit mať svoje vysnívané šaty. Ale keď sa v nich nebudete cítiť dobre, vaše vyžarovanie bude chradnúť. Ako si teda vybrať topánky na svadbu, aby ste viac nestratili ako získali?

 

Pohodlie je alfa a omega

 

Táto poznámka sa týka predovšetkým svadobných topánok. Na nohách budete väčšinu dňa a ani nebudete vedieť a nachodíte toľko ako na vysokohorskej turistike. Myslite na to, aby boli vaše chodidlá ako v oblakoch. Vyberte si ideálnu veľkosť v rámci dĺžky aj šírky. Musia Vám padnúť na nohu ako Popoluške jej črievička. 

 

Náš tip

Keď sa už náhodou pritrafí katastrofa a vy skončíte s otlakom, majte pri sebe balíček s náplasťami. Pokojne ho pribaľte do SOS košíčka na dámske WC pre všetky svadobčanky. Určite sa Vám nejedna poďakuje. 

 

Na veľkosti záleží

 

Ak ste sa rozhodli ísť do topánok na opätku, buďte obzvlášť obozretné, aké črievičky si vyberáte. Samozrejme, ak ste naučená chodievať vo vysokých lodičkách, neobmedzuje sa. Ale ak nie, radšej zvoľte niečo stabilnejšie. Dlhé nohy vďaka vysokým topánkam vyzerajú krásne, ale svoju svadbu a tancovačku si musíte užiť.

 

 

Majte plán B

 

Aj keď si vyberiete topánky, ktoré Vám padnú ako uliate a budete sa v nich cítiť akoby ste mali obutú cukrovú vatu, nenechávajte nič na náhodu. Budete veľa chodiť, budete v strese, oči vám budú behať po každom zákusky a mäsku, ktoré sa vyskytne na stole. Môže sa stať, že vám opuchnú nohy alebo už jednoducho nebudete vládať kráčať. Majte v zálohe vždy topánky, v ktorých sa vám uľaví. Či už to budú balerínky, tenisky alebo sandálky bez opätku

 

Ladenie k šatám

 

Jednotlivé kúsky oblečenia a doplnkov môžu byť samostatne krásne. Vy ako nevesta ste však zjavom komplexným. Vyberajte v závislosti od vecí, ktoré už máte a len laďte a prispôsobujte. Ak máte jednoduché šaty, zdobené a komplikované topánky krásne vyniknú. Na druhej strane, ak sú vaše šaty plné kamienkov a čipiek, stavte na jednoduchosť. Naším tipom však je, aby ste si najskôr vybrali šaty a až potom k nim ladili topánky. Bude to pre vás omnoho menej náročné.

 

Svadobné salóny a obchody s topánkami ponúkajú kvantá druhov a typov topánok. Môžete zvoliť sandálky, balerínky, mokasíny, šľapky, klasické lodičky, ale aj svadobné tenisky zdobené kamienkami. Výber je na vás. Vždy však v prvom rade myslite na svoje pohodlie. Nech máte zo svojho dňa D len krásne spomienky.