Aký štýl svadobnej výzdoby si vybrať?

Od vybraného štýlu svadby sa odvíja nielen svadobná výzdoba, ale aj vaše svadobné šaty, dizajn tlačovín a v niektorých prípadoch aj menu, svadobné fotenie či program. Vybrať si štýl je skvelou voľbou, pretože svadobná agentúra bude presne vedieť ako má tvoriť, ktoré farby či kvety budú vhodné, či pôjde skôr o okrasné prvky alebo uprednostníte jednoduchosť. Výber štýlu vám pomôže udať si smer a neurobiť zo svadby chaos prvkov, ktoré navzájom neladia.

 

Romantický vintage

 

Veľmi obľúbený je vintage štýl. Je jemný, doplnený drevenými doplnkami, vtáčími klietkami a predovšetkým množstvom kvetov! Najideálnejšie sú pivonky ruže. Na šatách sa tak budú krásne vynímať čipky, tóny bledoružovej alebo púdrovej krásne doladia celý váš zjav. No a čo manžel? Určite mu zožente vestu a baretku.

 

Na štýl vidieka

 

Vidiecky štýl spája moderné prvky s holými a prírodnými materiálmi. Obľube sa teší hlavne drevo, slama, lúčne kvety a trávy, ovocie. Treba si však dávať pozor na rôzne alergie svadobčanov. Obzvlášť poľné trávy sú totiž častým problémom. Ideálnym prostredím na konanie svadby je exteriér. Či už pôjde o záhradu či vinice, jednoznačne dekorácie krásne zapadnú do prostredia. Vy si zaobstarajte do vlasov venček alebo pár krásnych kvietkov. Pri svadbe na tento štýl si však môžete dovoliť aj niečo špeciálne a extrémne pohodlné – bosé nôžky.

 

 

Luxusný glamour štýl

 

Tento štýl jednoznačne charakterizujú slová ako honosnosť, trblietavosť, luxus. Ak vás tento štýl láka, vyberte si odtiene fialovej, zlatej či bordovej a na svadobnú hostinu si zajednajte sálu na zámku či v kaštieli. Vy nezabudnite na extravagantný prvok na šatách alebo výrazný účes. Treba však poznamenať, že pri tomto štýle je veľmi jednoduché to prehnať. Preto si dávajte pozor a myslite na to, že menej je niekedy viac.

 

 

Tradičná svadba s hrdými prvkami folklóru

 

Na Slovensko v čoraz vyššej miere prenikajú prvky a zvyky z iných krajín a tie naše slovenské sa pomaly vytrácajú. Ak ste jednou z tých, ktorá miluje slovenské tradície a folklór, skutočne sa nemusíte hanbiť. Krásne vyšívané prvky na vašich šatách, stuhy vo vlasoch či objemné kvetinové vence či party si určite vyslúžia nejeden užasnutý pohľad. V prípade výzdoby stavte na prirodzenosť a jednoduchosť. Zvoľte veľa kvetov, predovšetkým tých neexotických, vyberajte trávy, drevené materiály či mach.