Aký typ šiat zvoliť na zimnú svadbu?

Hoci je obdobie svadieb obvyklé v letnej sezóne, väčšmi si môžeme všímať preferovanie svadieb počas zimy. Určite uznáte, že svadby v zime majú svoje čaro, ktoré je nezameniteľné. 

Zima je však príznačná aj svojimi nízkymi teplotami a počasím, ktoré môže byť akokoľvek nepriaznivé. S touto skutočnosťou treba rátať, preto by ste nemali nechávať výber šiat na náhodu, ale zvoliť také, ktoré pre vás budú predstavovať pohodlie, komfort, samozrejme aj spĺňať vašu predstavu. 


Čaká vás svadba v zimnom období? Chcete vedieť, v čom v zime dokážete vyniknúť? Nemusíte sa obávať, váš svadobný deň môže byť čarovný aj pod snehovým závojom. Ukážeme vám, čo z vás spraví neodolateľnú nevestu, a v ktorých šatách rozhodne zažiarite. 

Elegantná aj v zime

Prvotne by sme mohli podľahnúť predsudkom, že nevesta môže vyzerať krásne a elegantne len v lete. Opak je však pravdou. Zima vonku ešte neznamená, že vaše svadobné šaty nemôžu byť nadčasové a vkusné. Verte, že ich budú obdivovať i ostatní, dôležité je vybrať si také, ktoré podčiarknu vašu ženskosť aj v tomto zimnom období a budete v nich pôsobiť nežne, priam rozprávkovo. 

Ľadová kráľovná? 

Zima je skvelou príležitosťou, ako môžete zažiariť. Či si už zvolíte tradičné alebo hlboké výstrihy; doplnky, ktoré zvýraznia vaše črty; dramatické plášte; trblietavé ozdoby, ktoré „na snehu“ zažiaria; až po luxusnejšie materiály šiat, ktoré určite vybijú dych mnohým svadobčanom. 

Stať sa ľadovou kráľovnou nie je vôbec náročné, stačí si vybrať správne doplnky, materiály, strihy, ktoré z vás vyčarujú nezabudnuteľnú nevestu. A navyše, ak bažíte po korune, nájsť tento unikátny doplnok a vytvoriť fascinujúci efekt nebude ťažké – nájdete ju v bižutériách, predajniach šperkov či svadobných salónoch.  

Ako vyskladať outfit?

Nebojte sa experimentovať, každá z nás je výnimočná, nechajte vyniknúť svoju krásu aj počas vašej svadby. V zime sú veľmi často preferované pelerínky, elegantné kabátiky a malé kožuchy, ktoré si našli svoje nadšenkyne už v 90. rokoch. 

Pýtate sa, čo sa k nim ale hodí? Silueta so zníženým pásom, bohaté zdobenie šiat rôznymi (aj ručne vyšívanými) výšivkami a korálikmi. Rovnako kúzelne budú pôsobiť so šatami rovného strihu, ktoré sa môžu zdať na prvý pohľad ako jednoduché a nevýrazné, avšak, práve rovný strih z vás spraví dych vyrážajúcu nevestu. Našou radou je vyhnúť sa výstrihom chrbta a hlbokým výstrihom, keďže počasie vás môže prekvapiť. 

Dbajte na materiál a dĺžku šiat

Svadobné šaty by mali byť vyrobené z hustého materiálu. Satén, brokát, zamat či taft. Hoci ide o hustú tkaninu, nemajte obavy z neženského looku (vzhľadu). Oblečenie tohto materiálu je veľmi štýlové, ušľachtilé a ideálne na zimné obdobie. Saténové svadobné šaty určite nájdete vo svadobných salónoch. O tom, či sa vám hodia, aké sú ich nevýhody a výhody, sa zaiste dozviete už v samotných predajniach či krajčírstvach. 

Radi by sme vám poradili, vyberte si dlhé šaty, keďže v krátkych môžete zmrznúť či už na fotení, realizovaní videa či trávení akejkoľvek časti svadby vonku. Zväčša ženy aj tak volia dlhé prevedenie, keďže sa cítia ženskejšie práve v takýchto šatách. Ak si už ale vyberiete krátku variantu, nezabudnite na bolerká či kožuchy, nech si zakryjete paže a ramená, na nohy si pokojne dajte biele pančuchové nohavice. 

Nebojte sa farieb

V zime sa naša krajina sfarbí do biela, preto máte ideálnu príležitosť využiť tento aspekt a zaexperimentovať s farbami. Práve kontrast farieb dokáže hrať prím. Zaujíma vás, kde použiť farby? Či už to budú pásy (farebné stuhy okolo pásu), ozdobné rukávy, krajkové aplikácie jasných farieb (modré, červené, smaragdové, fialové), možností je neúrekom. Rovnako sú zaujímavou alternatívou strieborné šaty, ktoré budú neobvyklou variantom.  

Pôsobte jemne vďaka svetríkom

Konzervatívny strih vrchnej časti šiat, srdiečkový výstrih či iné špecifické prevedenia sa opäť stávajú populárnymi. Stačí si k nim vziať jemné decentný svetrík z alpaky, ten z vás spraví nežnú nevestu a zdokonalí celkový vizuál (i na fotografiách). Farbu by sme v tomto prípade nezamieňali za inú, než snehovo-bielu. Menej je niekedy viac. 

Retro nevesta z 80. rokov?

Materiály ako hodváb, satén alebo čipka sú bezpochyby dobrým výberom aj v zime. Zaujímavými pre vás môžu byť rôzne výraznejšie a sofistikovanejšie detaily, ktoré môžu pre niekoho pôsobiť aj príliš extravagantne, no naopak, iné nevesty vedia šaty v takomto prevedení „predať“ a zapôsobiť. Určite, závisí to od tej ktorej nevesty, od jej osobnostných čŕt, preferencií a vkusu, keďže nie každý chce vyzerať okázalo a pútať veľkú pozornosť. Nech už je tak či onak, móda 80. rokov sa vrátila späť vo veľkom štýle a my vám ju určite odporúčame všetkými desiatimi. 

Závoj ako ho nepoznáte

Nespochybniteľne patrí ku každej neveste dlhý biely závoj, ktorý sa nazýva aj katedrálový. Ide o najdlhší typ závoja, ktorý je zväčša ťahaný so sebou po zemi. Akiste, zlou voľbou nebude ani v zime, my vám však chceme odporučiť aj nadčasovú variantu závoja, ktorá z vás môže i v zime spraviť nádhernú nevestu so skvelým vkusom. Na mysli máme závoj známy ako blusher – ten zakryje len vašu tvár. Možno ste si spomenuli na Tri oriešky pre Popolušku a známu Popelku. A prečo by aj nie. Prevedení tohto závoja je na trhu určite mnoho. Dodá vám vintage výzor, budete pôsobiť ozaj rafinovane a romanticky. Idete do toho?