Letná svadba s tým najžiadanejším osviežením.

 

Horúce letné počasie a vyberavé chute svadobčanov dokážu vytvoriť kombináciu, ktorá poriadne potrápi nejeden pár. Ako teda vyhovieť všetkým hosťom a zároveň im zaistiť pestré osvieženie? Odpoveďou je ZMRZLINA. Rokmi overená delikatesa s letným podtónom a istota, s ktorou zabodujete. Ľadový dezert si na vašej svadbe zaslúži špeciálne servírovanie, ale siahnuť môžete aj po neokukaných novinkách, ktoré zmrzline pridávajú úplne nové prívlastky.

 

 

Svadba v letných mesiacoch je stále tou najobľúbenejšou možnosťou, na ktorú si niektoré páry dokážu počkať aj niekoľko mesiacov navyše. Dlhé slnečné dni hrajú do kariet nielen pri svadobnom fotografovaní, ale aj taká svadobná hostina sa môže niesť v letnom duchu až do rána. Ak uvažujete nad letnou svadbou, alebo už máte dokonca rozhodnuté, prichádza čas na to, aby ste si hostinu vyšperkovali do najmenších detailov. Nutnosť osvieženia sa spočiatku môže javiť ako starosť navyše, ale v zásade ide o chýbajúci kúsok skladačky, ktorá vám dotvorí tie najkrajšie svadobné zážitky. Reč je o zmrzlinovom dezerte s hrajúcimi farbami, chuťami a dokonca aj tvarmi. Zmrzlina by nemala chýbať na vašej letnej svadbe najmä vtedy, ak viete, že by ste sa presne trafili do chutí svadobčanov. 

 

Spomienky na detstvo

 

Zmrzlina patrí bezpochyby k tým dezertom, ktoré ste si vy a vaši svadobčania v detských rokoch vychutnávali skôr príležitostne. Vysvedčenie, narodeniny alebo MDD vám zaručilo dvojitú či dokonca trojitú porciu zmrzliny. Na vašej svadobnej hostine sa tak môže objaviť podobný pult s pestrým výberom príchutí, pri ktorom nebudú platiť žiadne obmedzenia, a tak si každý hosť bude môcť namixovať dezert podľa svojej chuti. 

 

Ako však dostať tú kopu zmrzliny na vašu hostinu? Máte hneď niekoľko možností. Ak si trúfate alebo už máte skúsenosti so servírovaním zmrzliny priamo z pultu, prenajmite si zmrzlinový pult s kapacitou až 20 litrov a predveďte svoju šikovnosť. Ušetríte tak na obsluhe a všetko budete mať vo svojich rukách. Chceli by ste zažiariť, ale neviete, ako si poradiť s naberaním zmrzliny? Jednoduchý návod vám ponúkame v tomto videu, ktoré z vás urobí majstra. Kopčeková zmrzlina vás tak vo vlastnej réžii vyjde o niečo lacnejšie, pričom pri objednaní 10 litrov zmrzliny môžete rátať s dostatočným množstvom na 300 porcií. Okrem pultu máte v cene aj všetko potrebné príslušenstvo vrátane kornútov podľa svojho výberu. 

 

Druhou o niečo pohodlnejšou možnosťou je objednať si „full servis“. Okrem prenosného zmrzlinového pultu vám tak na hostinu dorazí aj skúsená obsluha a vy sa tak budete môcť naplno venovať svojej polovičke a hosťom. Zmrzlinový catering zahŕňa vami vybrané príchute, kornúty a tiež sa nemusíte obávať, že by vám pult narúšal svadobnú výzdobu. Callo zmrzlina ponúka možnosť zladenia celého pultu so svadobnou výzdobou a okrem toho aj možnosť výberu až 8 príchutí. Pri servírovaní nemusí ísť nutne len o kornúty, ale výbornou voľbou sú aj sklenené misky, papierové misky či spojenie zmrzliny s iným dezertom. 

 

Pokiaľ vás tlačí čas alebo len neviete, či zvoliť zmrzlinu alebo kávu, máme pre vás výhodné riešenie. Obľúbená bratislavská zmrzlina LuMi ponúka okrem kompletného cateringu aj možnosť prípravy a servírovania lahodnej ľadovej kávy či pressa priamo pred vašimi očami. 

Pokiaľ vy alebo niekto zo svadobčanov preferujete vegánsky životný štýl či trpíte celiakiou, aj v tomto prípade máme pre vás riešenie. Catering s vegánskou zmrzlinou a zmrzlinou bez lepku vám zadováži Pablo Zmrzlina aj s možnosťou hry na zmrzlinárov, čím spestríte program najmä svojim detským hosťom. Tým starším svadobčanom určite urobíte radosť alkoholickou zmrzlinou s pravou talianskou tradíciou, ktorú ponúka Little Italy Gelato, kúsok Talianska v srdci Východného Slovenska, alebo LuMi zmrzlina. V Púchove sa zase ukrýva Zmrzlina Amadora s rozprávkovým zmrzlinovým vozíkom vrátane všetkého, čo ku pohodlnému cateringu patrí. Pri objednávaní nezabudnite ani na doplnkové ingrediencie ako čokoládový toping, cukríky, oriešky, pistácie, šľahačku alebo kúsky ovocia. 

 

 

Objavte spojenie ľadovej chuti Talianska a nápaditosť Thajska v jednom dezerte 

 

Najväčšou novinkou v oblasti zmrzliny, ktorá si v posledných rokoch získala nespočetné množstvo priaznivcov, je jednoznačne rolovaná zmrzlina. Nefalšovanú taliansku zmrzlinu nájdete priamo v Oščadnici a na počkanie vám vykúzlia rolovanú zmrzlinu z čerstvých surovín. Fresh and Roll môžu byť so svojou receptúrou súčasťou vášho svadobného dňa a prípravou neobyčajnej zmrzliny priamo na mieste vytvoria aj zaujímavý program. Rolovaná zmrzlina sa nelíši len tvarom, ale aj samotnou prípravou. Základ tvorí živočíšne mlieko, smotana, jogurt či rastlinné mlieko, ktoré sa na ľadovom podnose zmieša so sušienkami, ovocím alebo polevou. Všetky kúsky je potrebné rozdrviť pomocou špachtličiek a následne ju rozotrieť rovnomerne po podnose. Posledným krokom je vytváranie roliek a ich servírovanie v miske. Celý proces netrvá dlho a je pomerne jednoduchý, o čom sa môžete presvedčiť aj v tomto videu

 

Vlastná výroba

 

Ak sa nedokážete odpútať od myšlienky na čisto domácu zmrzlinu vyrobenú a pripravenú vašimi rukami, splňte si tento sen a ponúknite svadobčanom zdravý sladký dezert. Veľkou výhodou je, že neexistujú žiadne obmedzenia v množstve ingrediencií a dokonca môžete použiť aj svoj originálny recept, ktorý vám možno skrsne v myšlienkach na poslednú chvíľu. Vyhrajte sa s chuťami, farbami, ovocím, čokoládou či akoukoľvek inou surovinou, ktorú bežne v zmrzline nenájdete. Nemusíte sa obávať o obsadené termíny zmrzlinární a ani o prípadné alergické problémy. Množstvo vydarených receptov na zmrzlinu, ale aj na domáce nanuky si môžete prezrieť tu. Použite čerstvé ovocie z overených zdrojov (najlepšie z vlastnej záhrady) a zvýšte opatrnosť hlavne pri skladovaní mliečnych ingrediencií v horúčavách. Servírovať ju môžete v kornútoch, v miskách, na tanieroch, v pohároch alebo si vytvoriť zmrzlinové jednohubky v maličkých kornútoch

 

Linky:

https://www.youtube.com/watch?v=RPLdTw7H5so

 http://zmrzlinahasan.sk/prenosny-zmrzlinovy-pult/

http://callozmrzlina.sk/zmrzlinovycatering/

https://www.zmrzlinalumi.sk/catering/

https://www.pablozmrzlina.sk/catering/

https://www.zmrzlinapresov.sk/catering