Žiadosti o ruku: Takto vám zaručene povie „áno“

Zásnuby sú ten jeden čarovný deň, keď sa všetko začne v živote odznova otočené o 180°. Nielenže sa táto chvíľa zapíše v rebríčku nad všetky ostatné, je momentom odkedy vieme, že životom nebudeme kráčať sami, ale so svojou spriaznenou polovičkou. Spájajú sa s nimi emócie, očakávania aj strach. Teraz poradíme všetkým mužom ako pripraviť očarujúce zásnuby, pri ktorých zaručene neodznie nie.

 

Žiadosť o ruku musí vychádzať zo srdca

 

Prvým krokom k áno a šťastnému manželstvu je žiadosť o ruku až po tom, čo to chcete obaja a cítite, že váš čas už nastal. Zdá sa to byť samozrejmé, no sú páry, v ktorých sa toto odohráva aj bez stopercentnej istoty. Ak vaša partnerka básni o svadbe, vy ešte celkom nie, nerobte to len preto, aby ste ju nesklamali. Rovnako, ak by túžite po manželstve a polovička ešte s túžbami trochu zaostáva, netlačte na ňu touto otázkou. Počkajte si. Ak ste si súdení, správna chvíle príde. Dvojnásobne to platí o vzťah v kríze. Tak ako nie je záplatou na všetko tehotenstvo, rovnako ňou nie je ani prsteň.

 

Sedí či nesedí?

 

Keď ste si na prvý bod tohto článku povedali, že vás sa problém netýka a už sa neviete dočkať až si vymeníte snubáky, prichádza na rad druhý krok, ktorým je výber prstienka. Ak vaša partnerka miluje šperky, vezmite jeden z jej prstienkov, ktorý jej zaručene sedí a vezmite ho do zlatníctva. Ak nemá nič, čo by vám mohlo s veľkosťou pomôcť, skúste ísť po klasickom rozmere jej oblečenia – S, M, L... Nerobte si z toho však veľkú hlavu. Určite vám pre vypadávajúci prstienok nepovie nie.

 

 

Jednoduchosť či originálnosť?

 

Filmy, televízia, sociálne siete... Všade sa na nás hrnú lietadlá s vejúcim nápisom „vezmi si ma“, veľkolepé žiadosti o ruku na svadbách či na pláži s polovicou menšieho symfonického orchestra. Je úžasné byť originálny, vymyslieť niečo podobné, čím pochováte zásnuby všetkých svojich známych pod zem a verte, že vaša partnerka sa do vás zaľúbi ešte miliónkrát viac. Pre niekoho však môže byť takáto žiadosť o ruku extrém a tlak. Skúste nenápadne podhadzovať témy, ktorými zistíte, či očakáva niečo veľkolepé alebo bude pre ňu najviac, keď si v súkromí kľaknete a jednoducho sa opýtate. Prinášame vám zoznam najtypickejších miest na zásnuby, nech už vaša partnerka uprednostní čokoľvek. Jedno je však najdôležitejšie, urobte to v tej správnej chvíli. Zásnuby sú emočnou chvíľou aj bez lietajúcich holubov a sviečok. Občas možno len stačí držať si prsteň po ruke a v tej správnej chvíli si jednoducho kľaknúť, či to bude počas sobotného upratovania alebo na prechádzke v lese.

 

  1. Miesto vášho prvého spoločného stretnutia alebo prvého rande
  2. Žiadosť počas dobrodružstva na horách
  3. Romantické miesto na pláži pri západe Slnka
  4. Vysnívané dovolenkové miesto
  5. Žiadosť na svadbe pri hádzaní kytice
  6. Klasika v podobe romantickej reštaurácie
  7. Rodinná oslava
  8. Po príchode z práce domov

Nech je prvá čo o zásnubách vie

 

Na Slovensku je tradíciou žiadať o ruku ženy aj jej otca. Toto gesto je znakom úcty voči jej rodine a ochotou byť jej súčasťou. Preto tento krok určite nevynechajte. Na druhej strane, ak si na to vyslovene nepotrpia, urobte tak až po tom, čo požiadate o ruku svoju priateľku. Nech je prvou a môže sa s nadšením pochváliť rodičom.

 

V predchádzajúcich odsekoch sme vám priniesli pár tipov ako pripraviť zásnuby, ktoré sa zaručene podaria. Myslite však na to, že je to váš deň a váš spoločný začiatok života. Nepotrebujete plány, keď je to od srdca.